Meghalt egy értelmi fogyatékos férfi Szekszárdon, fa építőkockákat találtak a gyomrában

bűnügy
2019 május 20., 15:42

Színes háromcentiméteres építőkockákat nyelt le egy 27 éves értelmi fogyatékos férfi Szekszárdon - számolt be róla az RTL Híradó. A férfi állandó gondozásra szorult, ezért egy értelmi fogyatékos embereket gondozó szociális otthonban élt.

A férfi január közepén kezdett légzési nehézségekre panaszkodni, napokig nem javult az állapota, ezért bekerült a szekszárdi kórházba. Pár nappal később meghalt.

A rendőrség nyomozást indított végül a boncoláskor kiderült, egy építőkocka volt a férfi nyelőcsövében, három pedig a gyomrában.

Egyelőre vizsgálják, hogy a kockák okozták-e a halálát. A Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A Híradó kereste a szociális otthont, de egyelőre sem az igazgató, sem a fenntartó nem válaszolt a kérdéseikre.

]


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.