Meghalt egy értelmi fogyatékos férfi Szekszárdon, fa építőkockákat találtak a gyomrában

Színes háromcentiméteres építőkockákat nyelt le egy 27 éves értelmi fogyatékos férfi Szekszárdon - számolt be róla az RTL Híradó. A férfi állandó gondozásra szorult, ezért egy értelmi fogyatékos embereket gondozó szociális otthonban élt.

A férfi január közepén kezdett légzési nehézségekre panaszkodni, napokig nem javult az állapota, ezért bekerült a szekszárdi kórházba. Pár nappal később meghalt.

A rendőrség nyomozást indított végül a boncoláskor kiderült, egy építőkocka volt a férfi nyelőcsövében, három pedig a gyomrában.

Egyelőre vizsgálják, hogy a kockák okozták-e a halálát. A Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A Híradó kereste a szociális otthont, de egyelőre sem az igazgató, sem a fenntartó nem válaszolt a kérdéseikre.

]


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.