Végre sikerült olyan magyarázatot találni az Ausztriában történtekre, ami még a magyar kormánymédiát is kielégíti

2019 május 20., hétfő 5:52

Végre sikerült valakinek olyan magyarázatot találnia az osztrák kormány bukására, amely még a magyar kormányzat kézivezérlésével működő sajtót is meggyőzte. Ausztriában a hétvégén bomlott fel a konzervatív Néppárt és a szélsőjobboldali Szabadságpárt koalíciója azután, hogy a szabadságpárti miniszterelnökhelyettes, Heinz-Christian Strache lebukott.

Strache - aki nem sokkal korábban Orbán Viktor vendége volt - 2017-ben, a választások előtt Ibizán tárgyalt titokban egy magát orosz milliárdosnak kiadó nővel, akit arra próbált rávenni, hogy vegye meg a legnagyobb osztrák lapot, a Kronen Zeitungot. Strachénak strómanra is volt ötlete, a magyar médiapiacon hírhedt Heinrich Pecinát ajánlotta, aki bezáratta a Népszabadságot. Strache egyértelművé tette, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne, amilyeneket Orbán teremtett Magyarországon.

Strache emellett felajánlotta, hogy ha a milliárdos illegálisan pénzelné őket, hatalomra kerülve állami megbízásokkal hálálná ezt meg.

Herbert Kickl, a szabadságpárti belügyminiszter szerint azonban nem ez a kormányválság oka, hanem az, hogy a bevándorláspárti erők szándékosan nyilvánosságra hozták a felvételt.(Via Origo)