Végre sikerült olyan magyarázatot találni az Ausztriában történtekre, ami még a magyar kormánymédiát is kielégíti

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Végre sikerült valakinek olyan magyarázatot találnia az osztrák kormány bukására, amely még a magyar kormányzat kézivezérlésével működő sajtót is meggyőzte. Ausztriában a hétvégén bomlott fel a konzervatív Néppárt és a szélsőjobboldali Szabadságpárt koalíciója azután, hogy a szabadságpárti miniszterelnökhelyettes, Heinz-Christian Strache lebukott.

Strache - aki nem sokkal korábban Orbán Viktor vendége volt - 2017-ben, a választások előtt Ibizán tárgyalt titokban egy magát orosz milliárdosnak kiadó nővel, akit arra próbált rávenni, hogy vegye meg a legnagyobb osztrák lapot, a Kronen Zeitungot. Strachénak strómanra is volt ötlete, a magyar médiapiacon hírhedt Heinrich Pecinát ajánlotta, aki bezáratta a Népszabadságot. Strache egyértelművé tette, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne, amilyeneket Orbán teremtett Magyarországon.

Strache emellett felajánlotta, hogy ha a milliárdos illegálisan pénzelné őket, hatalomra kerülve állami megbízásokkal hálálná ezt meg.

Herbert Kickl, a szabadságpárti belügyminiszter szerint azonban nem ez a kormányválság oka, hanem az, hogy a bevándorláspárti erők szándékosan nyilvánosságra hozták a felvételt.(Via Origo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.