Két évet kapott a férfi, aki egy karóval kis híján agyonütött egy embert a Nyugati téren

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Wikipedia

A Fővárosi Főügyészség kedden közleményben számolt be egy friss ítéletről, ami egy két évvel ezelőtti esettel kapcsolatban született.

2017. július 30-án, a hajnali órákban két társaság szórakozott a Nyugati téren. Egy 28 éves férfi és egy 36 éves nő összeszólalkozott a másik társaság néhány tagjával, majd dulakodni, és lökdösődni kezdtek. Ezután valamelyest csillapodott a hangulat, a társaságok eltávolodtak egymástól, a 28 éves férfi azonban nem hagyta ennyiben a dolgot. A közlemény szerint a férfi

„a téren telepített növények mellől felkapott egy több mint két méter hosszú fakarót, azt a földre ütve eltörte és a másik társaság egyik férfi tagjára támadt, és olyan erővel sújtott a sértett fejére, hogy az eszméletét vesztve a földre zuhant. Az ütés következtében a karóból letört egy további darab, és a sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.”

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a támadót egyik ismerős lefogta. Ezek után a bántalmazó elmenekült a helyszínről, de a rendőrség pár nap múlva elfogta. 

Az elkövető ellen a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, női társával szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyész ezt a vádat 

„az igazságügyi orvosszakértő véleményére és a karó korhadt, repedt állagára figyelemmel életveszélyt okozó testi sértés bűntettére módosította.”

 A nő az előkészítő ülésen, a férfi az első tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ezt a bíróság elfogadta, a nőt 312 óra közérdekű munkára, a férfit 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elítélés mindkét vádlott esetén jogerős.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.