Két évet kapott a férfi, aki egy karóval kis híján agyonütött egy embert a Nyugati téren

bűnügy
2019 május 21., 08:06
comments 74
Nyugati tér
photo_camera Illusztráció: Wikipedia

A Fővárosi Főügyészség kedden közleményben számolt be egy friss ítéletről, ami egy két évvel ezelőtti esettel kapcsolatban született.

2017. július 30-án, a hajnali órákban két társaság szórakozott a Nyugati téren. Egy 28 éves férfi és egy 36 éves nő összeszólalkozott a másik társaság néhány tagjával, majd dulakodni, és lökdösődni kezdtek. Ezután valamelyest csillapodott a hangulat, a társaságok eltávolodtak egymástól, a 28 éves férfi azonban nem hagyta ennyiben a dolgot. A közlemény szerint a férfi

„a téren telepített növények mellől felkapott egy több mint két méter hosszú fakarót, azt a földre ütve eltörte és a másik társaság egyik férfi tagjára támadt, és olyan erővel sújtott a sértett fejére, hogy az eszméletét vesztve a földre zuhant. Az ütés következtében a karóból letört egy további darab, és a sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.”

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a támadót egyik ismerős lefogta. Ezek után a bántalmazó elmenekült a helyszínről, de a rendőrség pár nap múlva elfogta. 

Az elkövető ellen a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, női társával szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyész ezt a vádat 

„az igazságügyi orvosszakértő véleményére és a karó korhadt, repedt állagára figyelemmel életveszélyt okozó testi sértés bűntettére módosította.”

 A nő az előkészítő ülésen, a férfi az első tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ezt a bíróság elfogadta, a nőt 312 óra közérdekű munkára, a férfit 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elítélés mindkét vádlott esetén jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.