Két évet kapott a férfi, aki egy karóval kis híján agyonütött egy embert a Nyugati téren

Fotó: Wikipedia

A Fővárosi Főügyészség kedden közleményben számolt be egy friss ítéletről, ami egy két évvel ezelőtti esettel kapcsolatban született.

2017. július 30-án, a hajnali órákban két társaság szórakozott a Nyugati téren. Egy 28 éves férfi és egy 36 éves nő összeszólalkozott a másik társaság néhány tagjával, majd dulakodni, és lökdösődni kezdtek. Ezután valamelyest csillapodott a hangulat, a társaságok eltávolodtak egymástól, a 28 éves férfi azonban nem hagyta ennyiben a dolgot. A közlemény szerint a férfi

„a téren telepített növények mellől felkapott egy több mint két méter hosszú fakarót, azt a földre ütve eltörte és a másik társaság egyik férfi tagjára támadt, és olyan erővel sújtott a sértett fejére, hogy az eszméletét vesztve a földre zuhant. Az ütés következtében a karóból letört egy további darab, és a sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.”

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a támadót egyik ismerős lefogta. Ezek után a bántalmazó elmenekült a helyszínről, de a rendőrség pár nap múlva elfogta. 

Az elkövető ellen a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, női társával szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyész ezt a vádat 

„az igazságügyi orvosszakértő véleményére és a karó korhadt, repedt állagára figyelemmel életveszélyt okozó testi sértés bűntettére módosította.”

 A nő az előkészítő ülésen, a férfi az első tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ezt a bíróság elfogadta, a nőt 312 óra közérdekű munkára, a férfit 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elítélés mindkét vádlott esetén jogerős.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.