Műanyagszeméttel teli ámbráscetet sodort partra a víz Szicíliánál

Alig hét éves korú ámbráscetet vetett partra a víz a szicíliai Cefalu városa mellett pénteken - közölte Facebook-oldalán Greenpeace olaszországi szervezete. Bár a halál okát az állatvédők és állatorvosok egyelőre nem tudták megállapítani, az állatot még a helyszínen felboncolták, és a tetem tele volt műanyagszeméttel. Videó is készült a pillanatról, amikor az orvosok felnyitják az állatot, amiből valósággal lapátolni lehet a hulladékot.  

Fotó: Greenpeace Italia

Giorgia Monti, a környezetvédő szervezet helyi képviselője szerint öt hónap alatt az ötödik ámbráscetet sodorja partra a víz Olaszországban. A messinai egyetem boncolást vezető orvosa Carmelo Isgro szerint több kiló szemetet távolítottak el a tetemből, olyan sokat, ami simán alkalmas arra, hogy elzárja az állat bélrendszerét. A tudós szerint nagyon valószínű, hogy ez okozta a cet halálát. Egy ilyen állat egészséges környezetben akár 70-80 évig is elél.

Fotó: Carmelo Isgro Facebook

A boncolásról és a szeméthalomról a Greenpeace Italia és a boncolást végző tudós Facebook-oldalán vannak még további elborzasztó képek. 

Legutóbb áprilisban találtak partra sodort ámbráscetet Olaszországban, Porto Cervótól nem messze. A nyolc méter hosszú állat testéből 22 kiló műanyagot távolítottak el. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.