Műanyagszeméttel teli ámbráscetet sodort partra a víz Szicíliánál

Alig hét éves korú ámbráscetet vetett partra a víz a szicíliai Cefalu városa mellett pénteken - közölte Facebook-oldalán Greenpeace olaszországi szervezete. Bár a halál okát az állatvédők és állatorvosok egyelőre nem tudták megállapítani, az állatot még a helyszínen felboncolták, és a tetem tele volt műanyagszeméttel. Videó is készült a pillanatról, amikor az orvosok felnyitják az állatot, amiből valósággal lapátolni lehet a hulladékot.  

Fotó: Greenpeace Italia

Giorgia Monti, a környezetvédő szervezet helyi képviselője szerint öt hónap alatt az ötödik ámbráscetet sodorja partra a víz Olaszországban. A messinai egyetem boncolást vezető orvosa Carmelo Isgro szerint több kiló szemetet távolítottak el a tetemből, olyan sokat, ami simán alkalmas arra, hogy elzárja az állat bélrendszerét. A tudós szerint nagyon valószínű, hogy ez okozta a cet halálát. Egy ilyen állat egészséges környezetben akár 70-80 évig is elél.

Fotó: Carmelo Isgro Facebook

A boncolásról és a szeméthalomról a Greenpeace Italia és a boncolást végző tudós Facebook-oldalán vannak még további elborzasztó képek. 

Legutóbb áprilisban találtak partra sodort ámbráscetet Olaszországban, Porto Cervótól nem messze. A nyolc méter hosszú állat testéből 22 kiló műanyagot távolítottak el. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.