Három napig nem adtak enni egy cukorbeteg házaspárnak a tranzitzónában

Három napon át nem adtak enni egy idősödő, cukorbeteg házaspárnak a röszkei tranzitzónában, számolt be Facebook-oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. 

Az 58 éves afgán nő és 63 éves férje csak azután jutott ételhez, hogy a strasbourgi bíróság felszólította a hatóságokat: hagyjanak fel az éheztetéssel. 

A Helsinki szerint "megmagyarázhatatlan, annak az elemi teendőnek a felismeréséhez, hogy egy hatóságnak enni kell adnia a rá bízott embereknek, vajon miért kell az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése." Szerintük a rács mögé zárt embereket éheztetni egyszerűen bűn, "cukorbeteg embereket éheztetni pedig még nagyobb bűn." 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.