Három napig nem adtak enni egy cukorbeteg házaspárnak a tranzitzónában

Három napon át nem adtak enni egy idősödő, cukorbeteg házaspárnak a röszkei tranzitzónában, számolt be Facebook-oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. 

Az 58 éves afgán nő és 63 éves férje csak azután jutott ételhez, hogy a strasbourgi bíróság felszólította a hatóságokat: hagyjanak fel az éheztetéssel. 

A Helsinki szerint "megmagyarázhatatlan, annak az elemi teendőnek a felismeréséhez, hogy egy hatóságnak enni kell adnia a rá bízott embereknek, vajon miért kell az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése." Szerintük a rács mögé zárt embereket éheztetni egyszerűen bűn, "cukorbeteg embereket éheztetni pedig még nagyobb bűn." 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.