Lerakták, majd felszedték a hódmezővásárhelyi tram-train síneit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán, számolt be az RTL Klub Híradója. Korábban a kivitelező Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt állította, hogy a több mint negyvenéves, használt sínek kiválóak lesznek a mellékvonalra, a térség országgyűlési képviselője, Lázár János arról tájékoztatta az ott élők, hogy mégsem felelnek meg a vasak. Hogy miért nem, rejtély. Az RTL Klub hiába érdeklődött a NIF-nél, hogy miért kellett felszedni a lerakott síneket, ki hibázott, és a döntés milyen költségvonzattal járt, az állami cég nem válaszolt. 

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Lázár a hibás. Márki-Zay Péter emlékeztetett: 2017-ben Lázár még le akarta állíttatni a projektet azzal az indokkal, hogy túl drága. Miután kinevezték projektfelelősnek, már támogatta azt. Az RTL Klub kereste Lázár Jánost is, de a képviselő nem reagált. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.