Magyar kamionost tett helyre egy bajor rendőr, mert egy közúti balesetet fotózott

külföld
2019 május 22., 06:02
comments 551

A 24.hu írt arról a videóról, amit rövid idő alatt több mint egymillióan láttak a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán, és az látható rajta, hogy egy bajorországi halálos közúti baleset helyszínén fotózó autósokat kioktat egy rendőr. 

link Forrás

A rendőr előbb egy kisteherautó cseh sofőrjét hívja ki a járműből, hogy mutatna neki valamit, majd odavinné a baleset halálos áldozataihoz, hogy akkor fotózza le őket, ha már eddig is fotózta a balesetet az autójából. A férfi zavarba jön, és közli, hogy nem akar közelebb menni. Végül a fotókért 128 eurós büntetést kellett fizetnie, miközben a rendőr közölte, hogy szégyellje magát. 

A videó második felén egy magyar kamionsofőrt próbál meg odavezetni az angolul beszélő rendőr az áldozatokhoz, miközben arról beszél, hogy ők is Magyarországról jöttek. 'Miért készít képeket? A saját országából jöttek. Szégyellje magát', mondja a magyar férfinak a bajor rendőr. A felvételen ezt már nem látni, de vélhetően a magyar sofőr is megkaphatta a büntetést. 

Az Index bajorországi rendőrség honlapján akadt egy halálos kimenetelű baleset nyomára: Nürnberg közelében, az A6-os autópályán nem sikerült megmenteni egy férfi életét, kinek az állampolgárságát a rendőrségi hír nem közölte. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.