Megtalálták a törmelékek közt a Notre-Dame egyik aranyozott angyalkáját

külföld
2019 május 22., 14:14
comments 32

Megtalálták a törmelékek közt az április 15-i tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame kereszthajójának zárókövét díszítő négy aranyozott angyalka egyikét, jelentette be a székesegyház kommunikációs vezetője. Az MTI beszámolója szerint André Finot újságíróknak elmondta, hogy a műalkotás állapota jó, a fej sértetlen. Hozzátette, reméli, hogy a zárókő kerek nyílását díszítő másik három puttó is meglesz. A négy angyalka 1728-29-ben került az épületre.

A romok kutatását több hete robot is segíti, a törmeléket az épület elé felhúzott hatalmas sátorban vizsgálják, és válogatják át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.