Rendőrségi helikopterrel forgatott kampányvideót egy lengyel kormánypárti képviselő

külföld
2019 május 22., 07:09

És az eddigi reakciók alapján Marek Opioła megütheti ezért a bokáját. A Politico összefoglalója szerint a kormányzó PiS képviselője egyben a parlamentben vezeti a rendészeti szerveket felügyelő bizottságot, és hivatalosan azért kérte ki a rendőrség egyik új, Black Hawk típusú helikopterét, hogy a bizottsági elnöki munkáját összefoglaló videót forgathasson.

De mint kiderült, az éppen EP-képviselőségre pályázó Opioła végül inkább magáról forgatott egy kampányfilmet, ahogy golyóálló mellényben, a helikopter előtt állva látható terrorelhárítók társaságában. 

A lengyel rendőrkapitány levélben írt felháborodásáról, illetve arról, hogy átverve érzi magát amiatt, hogy így használhatták politikai célokra a rendőrséget. Felszólította Opiołát, hogy törölje a hirdetésként futtatott videót, ami meg is történt azóta. Az ellenzék pedig arra készül, hogy beadványban kéri Opioła eltávolítását az illetékes parlamenti bizottság éléről. 

Opioła első körben még azzal védekezett, hogy bármelyik másik jelölt is kölcsönkérhetett volna egy helikoptert a rendőrségtől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.