Újabb csipgyártó függesztette fel az együttműködést a Huaweivel

TECH
2019 május 22., 12:02
comments 235

Amerikai technológiai vállalatok után immár egy európai székhelyű csipgyártó, az ARM is felfüggesztette az együttműködést a kínai Huaweivel, amit az amerikai titkosszolgálatok évek óta azzal gyanúsítanak, hogy a kínai hírszerzésnek dolgozik.

Ez egy kínai csip, nem amerikai.
photo_camera A képen ugyan egy kínai fejlesztésű csip, a StarDragon látható, de ez is az ARM architektúráját használja. A brit csipgyártó döntése jelentős érvágás a Huaweinek. Fotó: Wu ming/Imaginechina

A BBC birtokába került belső feljegyzések szerint a cég utasította munkatársait, hogy "szakítsanak meg minden aktív kapcsolatot, támogatást, folyamatban lévő ügyet" a Huaweivel és leányvállalataival.

Ez megint jelentős érvágás a mobiltelefonokat és a mobilhálózatok működéséhez szükséges eszközöket is gyártó Huaweinek: a világban használt mobiltelefon-processzorok jelentős része az ARM dizájnján alapul. Vagyis az ARM bojkottja azt is megnehezítheti, vagy akár el is lehetetleníti, hogy a Huawei saját fejlesztésű csipekkel váltsa ki a külföldről beszerzett alkatrészeket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.