Újabb csipgyártó függesztette fel az együttműködést a Huaweivel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amerikai technológiai vállalatok után immár egy európai székhelyű csipgyártó, az ARM is felfüggesztette az együttműködést a kínai Huaweivel, amit az amerikai titkosszolgálatok évek óta azzal gyanúsítanak, hogy a kínai hírszerzésnek dolgozik.

A képen ugyan egy kínai fejlesztésű csip, a StarDragon látható, de ez is az ARM architektúráját használja. A brit csipgyártó döntése jelentős érvágás a Huaweinek.Fotó: Wu ming/Imaginechina

A BBC birtokába került belső feljegyzések szerint a cég utasította munkatársait, hogy "szakítsanak meg minden aktív kapcsolatot, támogatást, folyamatban lévő ügyet" a Huaweivel és leányvállalataival.

Ez megint jelentős érvágás a mobiltelefonokat és a mobilhálózatok működéséhez szükséges eszközöket is gyártó Huaweinek: a világban használt mobiltelefon-processzorok jelentős része az ARM dizájnján alapul. Vagyis az ARM bojkottja azt is megnehezítheti, vagy akár el is lehetetleníti, hogy a Huawei saját fejlesztésű csipekkel váltsa ki a külföldről beszerzett alkatrészeket. (Via BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.