Jávor Benedek: Az ellenzéki oldalon vannak olyanok, akik fideszes ráhatás nélkül, ingyen, maguktól ilyen hülyék tudnak lenni

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Mérce készített interjút az MSZP-PM lista negyedik helyén álló párbeszédes Jávor Benedekkel, akinek egyébként van esélye bejutni az EP-be, miután a közös lista első helyén álló Tóth Bertalan pártelnök biztosan nem veszi fel a mandátumát, így Jávor a gyakorlatban a harmadik bejutó. A beszélgetésben a Fidesszel többek között a Fidesszel együttműködő ellenzéki politikusokról is szó esik:

Mérce - Egyre többször fogalmazódik meg a kritika az ellenzéki pártok felé, hogy voltaképpen asszisztálnak a NER fennmaradásához (erről nyilatkozott nemrég Bajnai Gordon is). Mi a Párbeszéd álláspontja ezzel kapcsolatban?

Jávor Bendek - Találgatások, pletykák vannak. Én azt gondolom, hogy a Fidesz valószínűleg tényleg benne jár az ellenzékben, de hogy igazából kikkel vannak kapcsolatban, és mely pártok milyen mozgásait befolyásolják, azt nehéz megmondani. Hozzáteszem, hogy ez a dolog azért szerintem időnként egy kicsit túl van misztifikálva. És bár a nyilvánosság sok mindent úgy értelmez, hogy a Fidesz ilyen vagy olyan módon beavatkozik, mozgat embereket, én azt látom, hogy az ellenzéki oldalon vannak olyanok, akik fideszes ráhatás nélkül, ingyen, maguktól ilyen hülyék tudnak lenni. Ugyanakkor a Fidesz oly mértékben uralja a magyarországi közbeszédet és közéletet, benne a politikai intézményeket, hogy kizárt, hogy ne lenne befolyása bizonyos ellenzéki szereplőkre.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.