Robbanás történt egy lyoni pékségnél, 8 ember megsérült

Terrorizmus
2019 május 24., 18:00
comments 112

Nyolc ember megsérült egy robbanásban Lyon központjában, a Victor Hugo utcán – írja a BBC. A sérültek között van egy 8 éves kislány, aki a jelek szerint felületi sérüléseket szenvedett.

Egy kerékpárost láttak egy csomagot hagyni az utca sarkán lévő pékség előtt, a rendőrség őt keresi.

photo_camera Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Franciaország harmadik legnagyobb városában a terrorelhárítás nyomozást indított.

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében. A szóvivő szerint ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, hogy vizsgálják az indítékot.

A rendőrség lezárta a környező utcákat, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárosi utcákat a segítségnyújtás és a nyomozás megkönnyítése érdekében.

A Reuters szerint a párizsi terrorizmusellenes ügyészség vizsgálatot indított a lyoni robbanás ügyében.

Emmanuel Macron francia elnök „támadásnak” minősítette a robbanást a Hugo Travers youtuberrel folytatott interjúban, és azt mondta, nem tud halálos áldozatokról, de sebesültekről igen.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett bomba okozta, rendőrségi források szerint a robbanószerkezet szögeket vagy csavarokat tartalmazhatott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.