Tűz ütött ki a nagykanizsai hulladéklerakó-telepen

környezet
2019 május 25., 17:25
comments 107
Ég a hulladéklerakó-telep Nagykanizsán, a bagolai városrészben 2019. május 25-én
photo_camera Ég a hulladéklerakó-telep Nagykanizsán, a bagolai városrészben 2019. május 25-én Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Tűz ütött ki szombat délután Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen, a fekete füst több kilométeres távolságból is látható a város környékén - adta hírül az MTI szombat kora este.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról számolt be a hírügynökségnek, hogy mintegy 500 négyezetméternyi területen ég a hulladék, de mivel nincs szél, ezért lakott terület felé nem fújja a füstöt.

A nagykanizsai tűzoltókon kívül Zalaegerszegről is érkezett vízszállító jármű a helyszínre. A katasztrófavédelem munkatársai két vízsugárral és kézi eszközökkel igyekeznek megfékezni a szeméttelepen a lángokat, de a munkájuk várhatóan órákig eltart majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.