A liberális koalíció nyerhetett Szlovákiában

Szlovákiában már szombaton lezajlott az EP-választás, és ugyan a hivatalos eredményeket csak vasárnap este fogják közölni, az Új Szó a Denník N adatai alapján már megírta a nem hivatalos eredményeket.  

Eszerint a két liberális párt szövetsége, a PS-Spolu nyerhetett, 20,1 százalékos eredménnyel, míg második a Smer lett 15,7 százalékkal. A szélsőjobboldali LSNS-e a harmadik lett 12,1 százalékkal. Majd a KDH (9,7%), Sas (9,6) és az Olano (5,6) a sorrend. 

A Magyar Közösség Pártja mandátuma egyelőre kérdéses, mivel pont 5 százalék körül mozognak a nem hivatalos adatok alapján. A Híd viszont csak 2,6 százalékot kapott. 

Szlovákiában legutóbb a választásra jogosultaknak mindössze a 13 százaléka ment csak el szavazni az EP-választásokon, ez a legrosszabb érték volt az EU-ban. Hivatalos adatokat még nem ismerni, de a szlovák sajtó most 20 százalék körüli részvételről ír. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.