A liberális koalíció nyerhetett Szlovákiában

külföld
2019 május 26., 05:28
comments 98

Szlovákiában már szombaton lezajlott az EP-választás, és ugyan a hivatalos eredményeket csak vasárnap este fogják közölni, az Új Szó a Denník N adatai alapján már megírta a nem hivatalos eredményeket.

Eszerint a két liberális párt szövetsége, a PS-Spolu nyerhetett, 20,1 százalékos eredménnyel, míg második a Smer lett 15,7 százalékkal. A szélsőjobboldali LSNS-e a harmadik lett 12,1 százalékkal. Majd a KDH (9,7%), Sas (9,6) és az Olano (5,6) a sorrend.

A Magyar Közösség Pártja mandátuma egyelőre kérdéses, mivel pont 5 százalék körül mozognak a nem hivatalos adatok alapján. A Híd viszont csak 2,6 százalékot kapott.

Szlovákiában legutóbb a választásra jogosultaknak mindössze a 13 százaléka ment csak el szavazni az EP-választásokon, ez a legrosszabb érték volt az EU-ban. Hivatalos adatokat még nem ismerni, de a szlovák sajtó most 20 százalék körüli részvételről ír.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.