Dobrev Klára a jövő generációját szeretné képviselni Brüsszelben

politika
2019 május 26., 19:48
comments 251

Sajtótájékoztatót tartott az EP-választáson váratlanul jó eredményt elérő Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc, és listavezetője, Dobrev Klára. Gyurcsány azt mondta, a választás végeztével a legfontosabb tanulság, hogy azok győztek, akik Európában, egy erősebb Európában hisznek, és akik egy jobb világot építenek.

Kiemelte, hogy évtizedek óta ezen a választáson volt a legmagasabb a részvételi arány, szerinte nem véletlenül, ugyanis most először jelent meg olyan erő Európa térképén, ami nem azt kívánta, hogy Európa közösen vállaljon felelősséget polgáraiért, hanem nacionalista, populista módon vissza akart vonulni a nemzetállamok közé. Szerinte most egy fontos küzdelem dőlt el az erősebb EU-t akarók és az azt bomlasztani akarók között.

A DK képviselőjelöltje, Dobrev Klára közölte, azzal a felelősséggel megy Brüsszelbe, amellyel pártját is képviselte, és továbbra is céljuk, hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok. Szerinte a választás eredménye világossá tette, hogy a DK-nak a jövő generációját kell képviselnie, illetve hogy mindent megtesznek azért, hogy küzdjenek a klímaváltozás ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.