Egy pátyi szavazó megtolta a kampányt: pártlogós pólóban ment szavazni, aztán szétvágta a szavazólapot

Az NVI adatai szerint 13 óráig több rendkívüli eset is történt a szavazóhelyiségekben, főleg rosszullétek. A Pest megyei Pátyon azonban valami egész érthetetlen dolog történt.

Fél 11-kor az egyik választópolgár levette magáról a pulóverét, ami alatt az egyik párt kampánypólója volt látható. A pólót aztán mindenkinek mutogatni kezdte a választóhelyiségben.

Majd fogta a szavazólapot, egy vágóeszközzel szétvágta és a maradékot borítékba tette.

A bizottság felszólította a választópolgárt a szavazóhelyiség elhagyására, aki ennek eleget tett. Azt nem tudni, hogy mennyire vágta szét a lapot, és az érvényes-e még egyáltalán, csak azt, hogy érvényesen szavazni az egyik lista feletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal (+ vagy x jellel) lehet. A szavazat érvényességét - ha az egyéb feltételeknek megfelel - nem érinti, ha a szavazólapra bármilyen megjegyzést írtak. A ceruzával leadott szavazat azonban érvénytelen, és a bizottsági pecsétnek is rajta kell lennie.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.