Szörnyeteggé váló Garfield-horrorrajzok ömlenek az internetről

Régóta nincs túl nagy sportértéke annak a rácsodálkozásnak, hogy bizarr dolgok vannak a Redditen, de azért időnként még így is tud meglepetést okozni az oldal közössége. 

Idén az egyik nagyobb lelkesedést kiváltó subreddit a r/imsorryjon lett, melynek nagyon lelkes tagjai elképesztő tempóban termelik a világ leghíresebb képregény-macskájának horrorra szabott variációit. 

Garfield újragondolásokra eddig is rengeteg példát lehetett ismerni, az én személyes kedvencem például a Garfield minus Garfield, melynek kockáin a magára hagyott Jon egzisztenciális drámája bontakozik ki, de a r/imsorryjon-féle nyomasztó, sokszor szürreális, néhol ijesztő vonal újdonságként hatott. 

A subredditet a washingtoni Hugo Espinosa indította el, és kevesebb mint egy év alatt 230 ezer tagja lett. A csoport neve egy 2013-as képregényre, Sam és Toby Alden munkájára utal vissza:

A nagyon falánk és akarnok macska és a sokszor az életképtelenség határáig naiv gazdája, Jon aszimmetrikus kapcsolata az, amely a legtöbb munkát megihleti. Espinosa is úgy tekint Garfield karakterére, mint egy elcsigázott, kiégett figurára, akiben belül egy mély őrület lakozik, egyfajta halhatatlan lényként, amely tisztában van az örök élet jelentette fájdalommal. Ez az a hangoltság, melyet sokan továbbvittek a csoportban.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.