Zimbabwe engedélyezte a nyíllal és íjjal történő bivalyvadászatot

ÁLLAT
2019 május 26., 05:17
comments 58

A természetvédelmi parkok és vadon élő állatok felügyeletét ellátó zimbabwei hatóság szóvivője szombaton az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az intézkedés célja az ország "termékkínálatának" szélesítése, amivel több "embert csalogatnának Zimbabwéba". A bevételeket környezetvédelmi célokra fordítanák - tette hozzá az illetékes.

A délkelet-afrikai országban többszázezer bivaly él. Zimbabwe élővilága sok turistát és vadászt vonz az Egyesült Államokból, Európából, de Dél-Afrikából is.
Afrikában emellett egyre élesebb verseny folyik a trófeákra vágyó tehetős vadászok piacán. Szerdán Zimbabwe szomszédja, Botswana feloldotta az elefántvadászatra vonatkozó ötéves tilalmat.

A hararei hatóságok pedig májusban jelentették be, hogy az utóbbi hat évben csaknem száz elefántot adtak el összesen 2,7 millió dollárért (783 millió forint) Dubajba és Kínába. Zimbawe mindezt azzal indokolta, hogy túlszaporodtak az állatok. (MTI, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.