Jávor Benedek köszöni az aláírásgyűjtést, de nem akar belső politikai harcok eredményeként mandátumot szerezni

2019 május 27., hétfő 17:44
346

Már 3 ezer aláírásnál jár az a különös petíció, amely arra kéri „a rekord alacsony eredményt elérő MSZP-t, hogy a globális klímakatasztrófa kellős közepén adja a megszerzett mandátumát a lista 3-4. helyére sorolt Jávor Benedeknek”. 

Jávor Benedek európai parlamenti képviselőjelölt az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján a Villányi úti konferenciaközpontban Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Párbeszéd politikusa a Magyar Hangnak azt mondta, nagy köszönettel tartozik azoknak az aláírásukat adó civileknek, de tartja magát az MSZP-vel kötött megállapodáshoz, amely szerint csak a negyedik a listán, ahonnan csak egy képviselőt küldenek a szavazók az EP-be. „Ezt a választói üzenetet tiszteletben kell tartani, nem szeretnék belső politikai harcok eredményeként mandátumot szerezni.”

„Az ellenzéki oldalon a szavazóknak már szinte minden mindegy, csak legyen egy olyan párt, amely lendületesnek látszó alternatívát képes kínálni az Orbán-rendszerrel szemben”

- ezzel indokolta Jávor „a választók elképesztő vándorlását”, vagyis hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP-P beleállt a földbe, míg a DK és a Momentum a vártnál sokkal jobban szerepelt. De hogy miért pont ezek voltak a vándorlás irányai, azt még elemezni kellene.

[ Error: Hiányzó widget ]

„Hipermobilissá váltak az ellenzéki szavazók, az egyik pillanatról a másikra képesek teljesen valószínűtlen módon elpártolni az egyik erőtől a másikhoz” - fejtegette Jávor, aki szerint ez „hihetetlen turbulenciát és instabilitást vihet bele az ellenzék struktúráiba”.

Délelőtti búcsúposztjában azt írta a Párbeszéd politikusa: „Sajnálom, hogy a zöld politikának mostantól nincs magyar képviselője az Európai Parlamentben, mert szükség volna rá, de el kell fogadnunk a választók döntését.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt