Orbán: A magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon

politika
2019 május 27., 09:37
comments 268

"A magyar emberek tegnap bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, Európa a mi hazánk is," mondta napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. Orbán Viktor szerint a magyar szavazók vasárnap egyértelműen kimondták: változást szeretnének Brüsszelben. 

"Én személyesen úgy tekintek a tegnap választásokra, hogy Magyarország kormánya az emberektől megint erős felhatalmazást kapott,"

tette hozzá. Kijelentette: "a magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon." 

link Forrás

Miután felsorolta a magyar gazdaság kiváló, és az Európai Unió "nem túl rozsás" gazdasági mutatóit, bejelentette: új gazdaságvédelmi akciótervet jelent majd be a közeljövőben. Ennek célja, hogy a magyar gazdaság növekedése meghaladja két százalékkal az uniós átlagot. 

link Forrás

Az ellenzéki reakciókra, amik hazugnak minősítették, Orbán úgy reagált, hogy 

"abszurd, hogy rám dühösek, mert az emberek nem magukra szavaztak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.