Orbán: A magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon

2019 május 27., hétfő 9:37
272

"A magyar emberek tegnap bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, Európa a mi hazánk is," mondta napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. Orbán Viktor szerint a magyar szavazók vasárnap egyértelműen kimondták: változást szeretnének Brüsszelben. 

"Én személyesen úgy tekintek a tegnap választásokra, hogy Magyarország kormánya az emberektől megint erős felhatalmazást kapott,"

tette hozzá. Kijelentette: "a magyar választók pártszínektől mentesen azt kérik, hogy a magyar érdekeket képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszelt Magyarországon." 

Miután felsorolta a magyar gazdaság kiváló, és az Európai Unió "nem túl rozsás" gazdasági mutatóit, bejelentette: új gazdaságvédelmi akciótervet jelent majd be a közeljövőben. Ennek célja, hogy a magyar gazdaság növekedése meghaladja két százalékkal az uniós átlagot. 

Az ellenzéki reakciókra, amik hazugnak minősítették, Orbán úgy reagált, hogy 

"abszurd, hogy rám dühösek, mert az emberek nem magukra szavaztak."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt