A 13 éves lány lopott pulóvere alatt közel 100 ezer forint lopott pénz volt

A hegyvidéki járőrök hétfő hajnalban a Vérmező mellett három fiatalra lettek figyelmesek: egyikük rejtegetett valamit a feltűnően nagy pulóvere alatt. Az igazoltatásnál az egyik lány először megpróbálta átverni a rendőröket, és nem a valós adatait adta meg, de kiderült, hogy a IV. kerületi Rendőrkapitányság körözi.

A járőrök átnézték a fiatalok ruháit, ekkor került elő a 13 éves budapesti lány pulóvere alól egy kulccsal lezárt pénzkazetta, amiben közel 100 ezer forint volt. Ezután a lány két társa, egy 14 éves budapesti lány és egy 15 éves budapesti fiú bevallotta a járőröknek, hogy az éjszaka előbb egy Fehérvári úti étterem ablakát feszítették be, és elloptak egy pizzát meg a 13 éves lányon lévő fekete kapucnis pulóvert, majd egy Karinthy Frigyes utcai étterem ablakát félretolva bemásztak, és onnan a pénzkazettát vitték el.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság a 14 éves lánnyal és a 15 éves fiúval szemben (szabadlábon hagyásuk mellett) lopás gyanúja miatt indított eljárást. (police.hu)