Késelő támadt a buszukra váró kisiskolásokra Japánban

külföld
2019 május 28., 04:15
comments 194
Helyszínelők a kavaszaki késelés helyszínén. Egy ötvenes éveiben járó férfi támadt buszukra váró kisiskolásokra. Legalább egy iskolás lány életét vesztette.
photo_camera Helyszínelők a kavaszaki késelés helyszínén. Egy ötvenes éveiben járó férfi támadt buszukra váró kisiskolásokra. Legalább egy iskolás lány életét vesztette. Fotó: JIJI PRESS/AFP

Buszukra váró iskolásokra támadt késsel egy férfi Kavaszakiban, jelentette a BBC. Értesüléseik szerint a támadásban legalább 16-an sérültek meg, ketten közülük életüket is vesztették. A rendőrség megerősítette, hogy az egyik áldozat egy általános iskolás kislány.

A támadó, egy ötvenes éveiben járó férfi végül magát is nyakon szúrta. Őrizetbe vették, de belehalt a sérüléseibe. A támadás oka ismeretlen.

A helyi tűzoltóság tájékoztatása szerint helyi idő szerint reggel 7:44-kor kaptak riasztást arról, hogy több iskolást is megkéseltek. Egy szemtanú, az iskolabusz vezetője szerint a férfi a buszra rendezett sorban váró iskolásokra támadt a Caritas magániskola közelében, írja az AFP.

Egy másik szemtanú már azután érkezett, hogy a támadó nyakon szúrta magát. Láttam egy férfit, amint vérezve fekszik a buszmegálló mellett. És láttam, hogy kisiskolások is a földön fekszenek. Ez egy csendes környék, nagyon rémisztő látni, hogy ilyesmi történik" - mondta egy másik szemtanú a japán NHK hírtelevíziónak.

A BBC összefoglalója szerint Japánban világszerte az egyik legalacsonyabb az erőszakos bűncselekmények aránya, de az utóbbi években jópár késes támadás történt. 2016-ban egy elmegyógyintézetben késelt meg 19 embert egy volt ápoló, 2001-ben pedig nyolc általános iskolással végzett egy késelő Oszakában. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.