Még nem dőlt el, melyik EP-frakcióhoz csatlakozik a DK

POLITIKA
2019 május 28., 10:53
comments 252

"Magyarország: A DK (S&D) bejelentette, hogy a balközép S&D frakcióból a liberális ALDE/Renaissande Csoporthoz csatlakozik az Európai Parlamentben" - írta hétfő éjjel a Twitteren a Europe Elect.

Értesüléseiket érdeklődésemre a DK nem tudta megerősíteni. "Több frakció részéről is érkezett megkeresés a Demokratikus Koalícióhoz. Ezen képviselőcsoportokkal a héten fogunk tárgyalásokat folytatni, közülük elsőként a jelenlegi frakciónkkal az S&D-vel. Várhatóan egy hét alatt hoz döntést a DK elnöksége" - írta kérdésemre Rónai Sándor, a párt egyik sajtósa szóvivője és megválasztott EP-képviselője*.

*Pontosítás: Cikkünk megjelenése után Rónai Sándor külön levélben kérte, hogy szóvivőként és megválasztott EP-képviselőként hivatkozzak rá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.