Tusk szerint a Brexit egy védőoltás volt az EU-ellenes propaganda és az álhírek ellen

eu
2019 május 28., kedd 21:12
135

Az Európai Tanács elnöke kedd este sajtótájékoztatót tartott az EP-választásokat értékelő uniós csúcs után, amiről azt mondta, hogy az Európai Bizottság következő elnökének nevekről nem tárgyaltak, csak a kiválasztás folyamatáról. Hozzátette, hogy  az uniós bizottság elnökének megválasztása nem szabad, hogy automatikussá váljon. 

Egyébként Donald Tusk szerint az uniós szerződések egyértelműen fogalmaznak: az Európai Tanács javaslatot tesz, az Európai Parlament pedig megválaszt A jelöltnek meg kell szereznie mindkét testület többségének szimpátiáját és szavazatait, és olyan megoldást kell találni, amely biztosítja a megkívánt földrajzi, demográfiai, politikai, nemek közötti megoszlást figyelembe vevő egyensúlyt.

A választási eredményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az európai választópolgárok nagy része azért szavazott az Európa-párti erőkre, mert látták, mit jelent a Brexit a gyakorlatban, és levonták a következtetéseket. 

„A Brexit egy védőoltás volt az EU-ellenes propaganda és az álhírek ellen”

 - mondta Tusk, aki ennek tudja be, hogy néhány euroszkeptikus párt el is hagyta az EU-ellenes jelszavait, és inkább reformerként állították be magukat. (Politico/MTI) 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt