Tusk szerint a Brexit egy védőoltás volt az EU-ellenes propaganda és az álhírek ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Európai Tanács elnöke kedd este sajtótájékoztatót tartott az EP-választásokat értékelő uniós csúcs után, amiről azt mondta, hogy az Európai Bizottság következő elnökének nevekről nem tárgyaltak, csak a kiválasztás folyamatáról. Hozzátette, hogy  az uniós bizottság elnökének megválasztása nem szabad, hogy automatikussá váljon. 

Egyébként Donald Tusk szerint az uniós szerződések egyértelműen fogalmaznak: az Európai Tanács javaslatot tesz, az Európai Parlament pedig megválaszt A jelöltnek meg kell szereznie mindkét testület többségének szimpátiáját és szavazatait, és olyan megoldást kell találni, amely biztosítja a megkívánt földrajzi, demográfiai, politikai, nemek közötti megoszlást figyelembe vevő egyensúlyt.

A választási eredményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az európai választópolgárok nagy része azért szavazott az Európa-párti erőkre, mert látták, mit jelent a Brexit a gyakorlatban, és levonták a következtetéseket. 

„A Brexit egy védőoltás volt az EU-ellenes propaganda és az álhírek ellen”

 - mondta Tusk, aki ennek tudja be, hogy néhány euroszkeptikus párt el is hagyta az EU-ellenes jelszavait, és inkább reformerként állították be magukat. (Politico/MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.