124 afrikait menekültet toloncoltak ki Jemenből

Több 444 videó?
Szeretném
Szomáliai menekültek tábora a jemeni Ádenben.Fotó: SALEH AL-OBEIDI/AFP

A jemeni kormány kedden kitoloncolt 124 afrikai menekültet. Ízlelgessék egy kicsit ezt a hírt, különös tekintettel arra, hogy Jemennél alig akad rosszabb hely talán az egész világon. Az országban éhínség, kolera, polgár- és jelzőmentes háború dúl egyszerre, évek óta.

A helyi hírügynökség, a SABA jelentése szerint az afrikai menekülteket az ádeni nemzetközi reptérről szállították el a Nemzetközi Migrációs Szervezet és más társügynökségek közreműködésével. A menekültek önként vállalták a hazatérést.

Az IOM hétfőn közleményben számolt be arról, hogy több mint 2300 etiópiai, rossz körülmények között őrzött menekültet visszajuttatnak hazájukba. A nyolcnapos művelet elvileg május 25-én indult, de a kezdés visszavont repülési engedélyek miatt csak kedden valósult meg.

A jemeni hatóságok áprilisban kezdték őrizetbe venni a főként Etiópiából érkező bevándorlókat. Hamarosan ötezer embert tartottak már őrizetben két stadionban, illetve egy katonai táborban, ahol hiányoztak a feltételek ellátásukhoz. (Via MTI)