124 afrikait menekültet toloncoltak ki Jemenből

külföld
2019 május 29., 04:19
comments 24
Szomáliai menekültek tábora a jemeni Ádenben.
photo_camera Szomáliai menekültek tábora a jemeni Ádenben. Fotó: SALEH AL-OBEIDI/AFP

A jemeni kormány kedden kitoloncolt 124 afrikai menekültet. Ízlelgessék egy kicsit ezt a hírt, különös tekintettel arra, hogy Jemennél alig akad rosszabb hely talán az egész világon. Az országban éhínség, kolera, polgár- és jelzőmentes háború dúl egyszerre, évek óta.

A helyi hírügynökség, a SABA jelentése szerint az afrikai menekülteket az ádeni nemzetközi reptérről szállították el a Nemzetközi Migrációs Szervezet és más társügynökségek közreműködésével. A menekültek önként vállalták a hazatérést.

Az IOM hétfőn közleményben számolt be arról, hogy több mint 2300 etiópiai, rossz körülmények között őrzött menekültet visszajuttatnak hazájukba. A nyolcnapos művelet elvileg május 25-én indult, de a kezdés visszavont repülési engedélyek miatt csak kedden valósult meg.

A jemeni hatóságok áprilisban kezdték őrizetbe venni a főként Etiópiából érkező bevándorlókat. Hamarosan ötezer embert tartottak már őrizetben két stadionban, illetve egy katonai táborban, ahol hiányoztak a feltételek ellátásukhoz. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.