20 millió forintot gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a fiú, aki tojást nyomott egy szélsőjobboldali ausztrál képviselő fejére

100 ezer ausztrál dollárt (több mint 20 millió forintot) gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a tojásos fiúként ismertté vált, 17 éves Will Connolly, aki arról kapta a becenevét, hogy egy tojást vágott Fraser Anning jobboldali politikus fejéhez.

Az akkor még szenátorként tevékenykedő Anning azzal váltotta ki a fiú haragját, hogy a muszlim bevándorlást tette felelőssé a március 15-i mészárlásért, amiben egy ausztrál férfi 51 imádkozó muszlimmal végzett két mecsetben. „Az új-zélandi utcákon napjainkban tapasztalt vérontás valódi oka az a bevándorlási program, ami lehetővé teszi, hogy muszlim fanatikusok Új-Zélandon telepedjenek le” – mondta az ausztrál politikus egy március 16-i melbourne-i rendezvényen.

Ezt hallva Connolly tojást vágott Anning fejéhez, aki válaszul megpofozta a fiút. Connollyt ezután több férfi a földre teperte.

Connolly támogatói 99 922 ausztrál dollárt gyűjtöttek össze két közösségi finanszírozási számlára perköltségekre, de egy ügyvédi iroda ingyen elvállalta Connolly ügyét, akit végül vádemelés nélkül, csak egy hivatalos figyelmeztetéssel elengedtek. A hatóságok Anning ellen sem emeltek vádat, miután úgy találták, hogy a politikus önvédelemből ütötte meg a fiút.

A melbourne-i fiatal az Instagramon jelentette be, hogy az összegyűlt pénzt a Christchurch Foundation és a Victim Support nevű szervezeteknek adományozta, amik a mészárlás érintettjeinek nyújtanak támogatást. „A tragédia áldozatainak üzenem: teljes szívemből remélem, hogy valamit segít rajtatok ez az összeg” – írta. Ausztrál médiaértesülések szerint a Victim Support megerősítette, hogy megkapta Connolly adományának egy részét. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.