20 millió forintot gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a fiú, aki tojást nyomott egy szélsőjobboldali ausztrál képviselő fejére

külföld
2019 május 29., 09:48
comments 433

100 ezer ausztrál dollárt (több mint 20 millió forintot) gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a tojásos fiúként ismertté vált, 17 éves Will Connolly, aki arról kapta a becenevét, hogy egy tojást vágott Fraser Anning jobboldali politikus fejéhez.

Az akkor még szenátorként tevékenykedő Anning azzal váltotta ki a fiú haragját, hogy a muszlim bevándorlást tette felelőssé a március 15-i mészárlásért, amiben egy ausztrál férfi 51 imádkozó muszlimmal végzett két mecsetben. „Az új-zélandi utcákon napjainkban tapasztalt vérontás valódi oka az a bevándorlási program, ami lehetővé teszi, hogy muszlim fanatikusok Új-Zélandon telepedjenek le” – mondta az ausztrál politikus egy március 16-i melbourne-i rendezvényen.

Ezt hallva Connolly tojást vágott Anning fejéhez, aki válaszul megpofozta a fiút. Connollyt ezután több férfi a földre teperte.

link Forrás

Connolly támogatói 99 922 ausztrál dollárt gyűjtöttek össze két közösségi finanszírozási számlára perköltségekre, de egy ügyvédi iroda ingyen elvállalta Connolly ügyét, akit végül vádemelés nélkül, csak egy hivatalos figyelmeztetéssel elengedtek. A hatóságok Anning ellen sem emeltek vádat, miután úgy találták, hogy a politikus önvédelemből ütötte meg a fiút.

A melbourne-i fiatal az Instagramon jelentette be, hogy az összegyűlt pénzt a Christchurch Foundation és a Victim Support nevű szervezeteknek adományozta, amik a mészárlás érintettjeinek nyújtanak támogatást. „A tragédia áldozatainak üzenem: teljes szívemből remélem, hogy valamit segít rajtatok ez az összeg” – írta. Ausztrál médiaértesülések szerint a Victim Support megerősítette, hogy megkapta Connolly adományának egy részét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.