A lúgos orvos 591 ezret kap a rossz börtönkörülmények miatt, az áldozata még mindig nem kapta meg a kártérítést

bűnügy
2019 május 29., 10:22
comments 353

A lúgos támadás áldozata a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta nem kapott kártérítést, az elkövetőnek viszont 591 ezres kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt – írja az Index.

photo_camera Bene Krisztián Fotó: botost/444.hu

2018. júliusban ítélték jogerősen 11 év börtönre a lúgos támadásként elhíresült ügyben Bene Krisztián orvost, aki 2013 márciusában, pár hónappal azután, hogy szakítottak vele, maró lúggal öntötte le a volt barátnője nemi szervét és altestét. A bíróság a nőnek különféle jogcímeken (a Bene által ellopott laptop és telefon miatt meg az évekig szóló tárgyalásokkal összefüggő egyéb költségekért) 738 951 forint kártérítést ítélt meg.

Az áldozat az Indexnek azt mondta, máig nem látott semmit a pénzből. A nő benyújtotta kártérítési igényét, de azóta is összevissza küldözgetik a levelét, többször is adminisztrációs hiba történt.

Renner Erika, a lúgos orvos áldozata
photo_camera Renner Erika, a lúgos orvos áldozata Fotó: Halász Júlia

Eközben viszont a Fővárosi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja Benének a rossz börtönkörülmények miatt február 28-án 591 ezer forint kártérítést ítélt meg. Ebből az áldozat csak 250 ezret kaphat, a végrehajtási csoport „a sértett ezt meghaladó igényét elutasítja”. Az Index 8 napja írt a Fővárosi Törvényszéknek, hogy miért, de azóta sem válaszoltak. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.