Balog Zoltán 1 milliós pénzjutalommal járó díjat kapott a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két kormánytisztviselő kapta idén a Szeged-Csanádi Egyházmegye díjait.

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a volt emberierőforrás-miniszter kapta idén az 1 millió forintos pénzjutalommal járó Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat, amit a szegedi Dóm Látogatóközpontban vett át.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A 2014-ben alapított díjra és a nagydíjra olyan magánszemélyeket lehetett jelölni, akik a keresztény nevelés ügyéért, a magyar köznevelésért elkötelezett, kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok vagy gazdasági szakemberek. Az elismerésekkel a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye, annak Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete és az alapító, báró Gelsey Vilmos a társadalom számára fontos értékeket legnagyobb hatással közvetítő emberek megbecsüléséhez, példaképül állításához kíván hozzájárulni.

„Balog Zoltán hangsúlyozta, a hit és az értelem összekapcsolódása, amely az egyházi oktatást, nevelést meg kell, hogy határozza, abban a biztos tudatban, van abszolút igazság” – írja az MTI. Balog szerint ez az igazság megismerhető és életünk alapjává tehető, és ha ezt át tudjuk adni, a relativizmus világában, akkor a legtöbbet tesszük a következő nemzedékért. Azt mondta, számukra az oktatáspolitika nem lehet csupán az, hanem legalább annyira családpolitika, területfejlesztés, gazdaságfejlesztés, romapolitika és egyházpolitika a szó tágabb értelmében.

A 12 évnyi országgyűlési képviselői munka után tavaly református lelkészi szolgálatához visszatérő korábbi emberierőforrás-miniszter azt mondta, a díj ökumenikus jellege a magyar kereszténység egységét is szimbolizálja.

A szintén az ünnepségen átadott Báró Gelsey Vilmos-díjat Fedor Tibor, a Miniszterelnökség Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztályának vezetője kapta. Fedor 1985-ben szerzett jogász, majd 1992-ben történész diplomát. 1992-től különböző kormányszerveknél dolgozik. 1993 és 2011 között az egyházi ingatlanrendezés szakmai végrehajtását irányította.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök beszédet mond a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület és a Rudnay Sándor Alapítvány Becket Szent Tamás-napi emlékülésén a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében 2017. január 5-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök azt mondta, az idei díjazottak történelmi idők tanúi, Balog az első vonalban, a nyilvánosság előtt, ellenszélben, néha nemtelen támadások ellenére állta a sarat, Fedor ez utóbbiaknak nem volt kitéve, a munkáját mindig áldozatos kötelességteljesítés jellemezte.

A Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat 2017-ben Hoffmann Rózsa, a Báró Gelsey Vilmos-díjat pedig Nagy Györgyné, Kiss-Rigó László egyik alkalmazottja kapta (pdf). (via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.