II. Albert volt belga király csak beadta a derekát, leadta a DNS-mintáját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

II. Albert és neje, Paola királyné 2019. május 26-án egy laekeni szavazókörből távozóban.Fotó: BENOIT DOPPAGNE/BELGA/AFP

Belgiumban még egy volt uralkodó sem állhat a törvények felett: II. Albert végül engedett a bíróság utasításának, és DNS-mintát adott az ellene már bő egy évtizede tartó apasági perben. A volt király nem önszántából tette ezt, a bíróság döntése szerint napi ötezer eurós bírságot kockáztatott minden nap késedelemmel.

A 84 éves ex-királyt a most 51 éves Delphine Boël perelte be, állítván, hogy a király az apja.

Ügyvédei szerint az 1993-2013 között uralkodó II. Albert végül azért adta be a derekát, mert a bíróság ítéletében garantálta, hogy a vizsgálat eredményeit szigorúan bizalmasan kezelik a végső ítéletig. Arra pedig az év vége előtt nem számíthatunk.

A brüsszeli bíróság még februárban utasította a királyt, hogy három hónapon belül adjon DNS-mintát.

Boël 2005-ben, 14 éve beszélt először nyilvánosan arról, hogy a király az apja. Boël édesanyja, Sybille de Selys Longchamps bárónő állítása szerint 1966-84 között 18 éven át volt viszonya az akkor még liège-i herceg Alberttel, aki 1993-ban bátyja halála után váratlanul került a trónra. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.