II. Albert volt belga király csak beadta a derekát, leadta a DNS-mintáját

külföld
2019 május 29., 04:54
comments 61
II. Albert és neje, Paola királyné 2019. május 26-án egy laekeni szavazókörből távozóban.
photo_camera II. Albert és neje, Paola királyné 2019. május 26-án egy laekeni szavazókörből távozóban. Fotó: BENOIT DOPPAGNE/BELGA/AFP

Belgiumban még egy volt uralkodó sem állhat a törvények felett: II. Albert végül engedett a bíróság utasításának, és DNS-mintát adott az ellene már bő egy évtizede tartó apasági perben. A volt király nem önszántából tette ezt, a bíróság döntése szerint napi ötezer eurós bírságot kockáztatott minden nap késedelemmel.

A 84 éves ex-királyt a most 51 éves Delphine Boël perelte be, állítván, hogy a király az apja.

Ügyvédei szerint az 1993-2013 között uralkodó II. Albert végül azért adta be a derekát, mert a bíróság ítéletében garantálta, hogy a vizsgálat eredményeit szigorúan bizalmasan kezelik a végső ítéletig. Arra pedig az év vége előtt nem számíthatunk.

A brüsszeli bíróság még februárban utasította a királyt, hogy három hónapon belül adjon DNS-mintát.

Boël 2005-ben, 14 éve beszélt először nyilvánosan arról, hogy a király az apja. Boël édesanyja, Sybille de Selys Longchamps bárónő állítása szerint 1966-84 között 18 éven át volt viszonya az akkor még liège-i herceg Alberttel, aki 1993-ban bátyja halála után váratlanul került a trónra. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.