Japánban megerősítik a rendőri járőrözést az iskolák környékén

külföld
2019 május 29., 04:34
comments 23
Gyászoló asszony kisgyermekével a kavaszaki buszmegállóban, ahol hétfőn egy ámokfutó kisiskolásokra támadt.
photo_camera Gyászoló asszony kisgyermekével a kavaszaki buszmegállóban, ahol hétfőn egy ámokfutó kisiskolásokra támadt. Fotó: Keita Iijima/The Yomiuri Shimbun

Japánban megerősítik a rendőri jelenlétet az iskolák, az iskolákba vezető útvonalak környékén, illetve azokon a helyeken, ahol gyerekek nagyobb számban gyűlnek össze. A rendőrséget Abe Sindzó miniszterelnök utasította erre azután, hogy hétfőn Kavaszakiban egy ámokfutó késsel támadt egy buszmegállóban várakozó iskolásokra.

Az ámokfutó 17 embert sebesített meg, egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó férfi a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A támadó magával is végzett, elvágta a saját nyakát.

A rendőrségi vizsgálat szerint az incidens kevesebb mint 20 másodperc alatt zajlott le. A hatóságok szerdán átkutatták az elkövető lakását, hogy kiderítsék az eset okát. A körülmények tanulmányozásához felhasználják a térfigyelő kamerák felvételeit is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.