Magyar politikust javasol ombudsmannak a román jobboldal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eckstein-Kovács Pétert, az RMDSZ volt szenátorát, egykori államelnöki tanácsost javasolja ombudsmannak a jobbközép román ellenzék. Eckstein-Kovács kinevezését természetesen az RMDSZ is támogatja - annak ellenére is, hogy Eckstein-Kovács tavaly tiltakozásból kilépett az RMDSZ-ből, amikor az a szociáldemokratákkal együtt megszavazta a Btk. módosításait. "Döntésemben számított a PSD-vel való összeesküvés, ami számomra elfogadhatatlan" - mondta Eckstein-Kovács Péter egy tavalyi kormányellenes tüntetésen.

Az eddigi ombudsman, a volt szociáldemokrata miniszterelnök Victor Ciorbea megbízatása május 6-án járt le. Eckstein-Kovács Pétert a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) szövetség javasolta a tisztségre. Kinevezését a másik két ellenzéki alakulat, az európai néppárti tagsággal rendelkező Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Traian Basescu volt államfő által alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) is támogatja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.