Pár nap alatt kétszer is lebukott egy cég, szennyben, mocsokban, 24 fokos raktérben szállítottak hústerméket

2019 május 29., szerda 14:29
105

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőriztek két teherautót, amelyekről kiderült, hogy ugyanazon budapesti székhelyű cég több ezer kilogramm különféle hústermékét szállították - közölte a NAV. Az ellenőrzés után mindkét rakományt meg kellett semmisíteni. 

Az első, magyar teherautóra egy közúti ellenőrzésen figyeltek fel, amelyet nem találtak az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy szemmel láthatóan árut szállított. A NAV munkatársai megállították a járművet és ellenőrizték a rakományt. Kiderült, hogy a különféle hústermékeket nem megfelelő higiénés körülmények között szállítják.

A hőmérséklet a raktérben jóval magasabb volt az előírtnál,a raktér padlója véres, a tehergépkocsi oldalburkolat repedezett, szennyezett volt.

Forrás: NAV

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 817 kilogramm hústermék és belsőség azonnali megsemmisítését rendelték el.

Néhány nap múlva szintén egy közúti ellenőrzésen állították meg a második, immár román teherautót, amelyről kiderült, hogy ugyanannak a cégnek a különféle friss, hűtött, fagyasztott húskészítményeit szállította. A pénzügyőrök a korábbi tapasztalatokból kiindulva a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek.

Az ellenőrzésen a raktér belső hőmérsékletjelzője 24 fokot mutatott annak ellenére, hogy az okmányok szerint a szállítási hőmérsékletnek 0-7 fok között kellett volna lennie. A félsertések egy részét felfüggesztve, másik részét pedig a raktér véres padlóján szállították.

A hústermékek igazolására bemutatott állatorvosi igazolás csak részben volt kitöltve, azon nem szerepelt a hatósági állatorvos neve, bélyegzőlenyomata, de még aláírása sem. A NAV munkatársai ismét értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 2 925 kilogramm hústermék azonnali megsemmisítését rendelték el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt