Pár nap alatt kétszer is lebukott egy cég, szennyben, mocsokban, 24 fokos raktérben szállítottak hústerméket

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőriztek két teherautót, amelyekről kiderült, hogy ugyanazon budapesti székhelyű cég több ezer kilogramm különféle hústermékét szállították - közölte a NAV. Az ellenőrzés után mindkét rakományt meg kellett semmisíteni. 

Az első, magyar teherautóra egy közúti ellenőrzésen figyeltek fel, amelyet nem találtak az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy szemmel láthatóan árut szállított. A NAV munkatársai megállították a járművet és ellenőrizték a rakományt. Kiderült, hogy a különféle hústermékeket nem megfelelő higiénés körülmények között szállítják.

A hőmérséklet a raktérben jóval magasabb volt az előírtnál,a raktér padlója véres, a tehergépkocsi oldalburkolat repedezett, szennyezett volt.

Forrás: NAV

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 817 kilogramm hústermék és belsőség azonnali megsemmisítését rendelték el.

Néhány nap múlva szintén egy közúti ellenőrzésen állították meg a második, immár román teherautót, amelyről kiderült, hogy ugyanannak a cégnek a különféle friss, hűtött, fagyasztott húskészítményeit szállította. A pénzügyőrök a korábbi tapasztalatokból kiindulva a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek.

Az ellenőrzésen a raktér belső hőmérsékletjelzője 24 fokot mutatott annak ellenére, hogy az okmányok szerint a szállítási hőmérsékletnek 0-7 fok között kellett volna lennie. A félsertések egy részét felfüggesztve, másik részét pedig a raktér véres padlóján szállították.

A hústermékek igazolására bemutatott állatorvosi igazolás csak részben volt kitöltve, azon nem szerepelt a hatósági állatorvos neve, bélyegzőlenyomata, de még aláírása sem. A NAV munkatársai ismét értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a 2 925 kilogramm hústermék azonnali megsemmisítését rendelték el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.