Részegen, bekokózva, 130 km/órával gázolt halálra egy embert, majd akkorát karambolozott, hogy a másik sofőr maradandó fogyatékosságot szenvedett

baleset
2019 május 29., 07:45
comments 740

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly novemberben ittasan, kokaintól bódultan száguldott egy érdi utcán, és halálra gázolt egy idős férfit – közölte a Budakörnyéki Járási Ügyészség.

photo_camera Fotó: Ügyészség

Szabó Ferenc főügyész közölte: a vádlott 2018 novemberében délelőtt a megengedett sebesség több mint duplájával haladt, amikor elütötte az idős férfit az érdi Bajcsy-Zsilinszky úton. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/óra, a férfi ehhez képest 125-130 km/órával hajtott.

Az Ügyészség ezt írja a történtekről:

„A bűnügy egyik sértettje, egy idős férfi egy gyógyszertárból indulva át akart menni a Bajcsy-Zsilinszky úton. Körülnézett, várt, majd sietős léptekkel elindult. Ebben a pillanatban ért oda a vádlott a gépkocsijával. A férfi észlelte ugyan az előtte áthaladó sértettet, azonban az extrém mértékű sebesség túllépéséből adódóan nem maradt ideje arra, hogy a balesetet elkerülő, hárító manővert hajtson végre. Változatlan, 125-130 km/h sebességgel elütötte az idős embert, aki a szélvédőre zuhant, majd az elütés helyétől mintegy 51 méter távolságra az útpadkán ért földet.”

A vádlott balra kormányozta a kocsit, és áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan haladó kisteherautóval, aminek a vezetője maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

photo_camera Fotó: Ügyészség

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. (Ügyészség, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.