Tornádó alakult ki Debrecen mellett

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tucatnyi tuba alakult ki szerda délután az országban, az ország keleti felén szinte nem volt olyan tájegység, ahol ne nyúlt volna le a zivatarokból felhőtölcsér - írja az Időkép. A tuba egy légörvény, amely leginkább zivatarfelhőből keletkezik, földetérése esetén pedig tornádónak nevezik.

Az Időkép szerint pár perccel 6 óra előtt Debrecen mellett az egyik felhőtölcsér földet is ért, azaz idén először tornádóvá fejlődött.

Erről egy helyi videót is csinált:

Az MTI is közölt képeket a felhőtölcsérekről , ez például egy Debrecen felett kialakult tuba:

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.