Kovács Zoltán kormányszóvivő elütött egy gyereket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Államtitkár ütött el egy gyermeket a fővárosban, közölte a rendőrség.

A Budapest II., Hűvösvölgyi út egyik gyalogos átkelőhelyétől mintegy 30 méterre egy 14 éves gyermek szaladt át az úttesten 2019. május 30-án 17 órakor az ott egy szolgálati személygépjárművel haladó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elé. 

„Az államtitkár az ütközést nem tudta elkerülni, elütötte a gyermeket.” - fogalmaz a rendőrségi közlemény, bár a baleset mindössze két órával ezelőtt történt, és mint a szöveg fogalmaz: „A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.”

A rendőrség - bár a vizsgálat még el sem kezdődött - a közleménynek is azt a címet adta, hogy „Elkerülhetetlen volt az ütközés”.

 A budakeszi fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba. 

Egy arra járótól úgy tudjuk, a baleset az 56-os villamos Akadémia megállójánál történt, amely a Google Maps felvételén így néz ki.

Zebra a Hűvösvölgyi úton a villamos Akadémia megállójánálFotó: Google Street View

A kormányszóvivő-államtitkár Facebook-oldalán maga is beszámol a történtekről, mint írja, szabályosan közlekedett.

„A közlekedési szabályokat betartva közlekedtem a Hűvösvölgyi úton, amikor kiszaladt elém a fiatal, akit szerencsétlen módon elütöttem. Magam hívtam ki a rendőrséget és a mentőket. Végig próbáltam segíteni és együttműködni a hatóságokkal.”


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.