Kovács Zoltán kormányszóvivő elütött egy gyereket

Tbg
baleset
2019 május 30., 14:50
comments 473

Államtitkár ütött el egy gyermeket a fővárosban, közölte a rendőrség.

A Budapest II., Hűvösvölgyi út egyik gyalogos átkelőhelyétől mintegy 30 méterre egy 14 éves gyermek szaladt át az úttesten 2019. május 30-án 17 órakor az ott egy szolgálati személygépjárművel haladó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elé. 

„Az államtitkár az ütközést nem tudta elkerülni, elütötte a gyermeket.” - fogalmaz a rendőrségi közlemény, bár a baleset mindössze két órával ezelőtt történt, és mint a szöveg fogalmaz: „A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.”

A rendőrség - bár a vizsgálat még el sem kezdődött - a közleménynek is azt a címet adta, hogy „Elkerülhetetlen volt az ütközés”.

 A budakeszi fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba. 

Egy arra járótól úgy tudjuk, a baleset az 56-os villamos Akadémia megállójánál történt, amely a Google Maps felvételén így néz ki.

Zebra a Hűvösvölgyi úton a villamos Akadémia megállójánál
photo_camera Zebra a Hűvösvölgyi úton a villamos Akadémia megállójánál Fotó: Google Street View

A kormányszóvivő-államtitkár Facebook-oldalán maga is beszámol a történtekről, mint írja, szabályosan közlekedett.

„A közlekedési szabályokat betartva közlekedtem a Hűvösvölgyi úton, amikor kiszaladt elém a fiatal, akit szerencsétlen módon elütöttem. Magam hívtam ki a rendőrséget és a mentőket. Végig próbáltam segíteni és együttműködni a hatóságokkal.”

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.