Kovács Zoltán kormányszóvivő elütött egy gyereket

Államtitkár ütött el egy gyermeket a fővárosban, közölte a rendőrség.

A Budapest II., Hűvösvölgyi út egyik gyalogos átkelőhelyétől mintegy 30 méterre egy 14 éves gyermek szaladt át az úttesten 2019. május 30-án 17 órakor az ott egy szolgálati személygépjárművel haladó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elé. 

„Az államtitkár az ütközést nem tudta elkerülni, elütötte a gyermeket.” - fogalmaz a rendőrségi közlemény, bár a baleset mindössze két órával ezelőtt történt, és mint a szöveg fogalmaz: „A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.”

A rendőrség - bár a vizsgálat még el sem kezdődött - a közleménynek is azt a címet adta, hogy „Elkerülhetetlen volt az ütközés”.

 A budakeszi fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba. 

Egy arra járótól úgy tudjuk, a baleset az 56-os villamos Akadémia megállójánál történt, amely a Google Maps felvételén így néz ki.

Zebra a Hűvösvölgyi úton a villamos Akadémia megállójánálFotó: Google Street View

A kormányszóvivő-államtitkár Facebook-oldalán maga is beszámol a történtekről, mint írja, szabályosan közlekedett.

„A közlekedési szabályokat betartva közlekedtem a Hűvösvölgyi úton, amikor kiszaladt elém a fiatal, akit szerencsétlen módon elütöttem. Magam hívtam ki a rendőrséget és a mentőket. Végig próbáltam segíteni és együttműködni a hatóságokkal.”


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.