Tarlós szerint meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban

„Meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban, ezt az állandó belvárosi jelenlétét az érintett társaságok bevonásával érdemes áttárgyalni” - mondta az Indexnek Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyeztet az ügyben, hogy közösen találjanak megoldást.

A főpolgármester az Indexnek azt mondta, megérti az üzleti szempontokat, és hogy kedvező a frekventált részeken horgonyozni, de a forgalom miatt, és hajózási biztonsági szempontokból sem biztos, hogy ez egy jó gyakorlat, ezért elképzelhető, hogy ezeket a kikötőket kijjebb kell helyezni. Hozzátette azt is, hogy a folyami közlekedés szabályainak megállapítása nem fővárosi kompetencia.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy a BKV-vezérigazgatója elrendelte a közlekedési társaság kishajóinak műszaki felülvizsgálatát, elsősorban azokét, amiket a BKV bérbe szokott adni magánvállalkozóknak. 

Hangsúlyozta, hogy a tragikus balesetet szenvedett Hableány nem a BKV tulajdona volt, igaz, korábban eseti alkalommal bérbe vették. A BKV-hajók azonban nem közlekedhetnek éjszaka. Tarlós közölte azt is, hogy napirenden van a BKV kishajóflottájának fejlesztése, megújítása is.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.