A vízilovak gondoltak egyet, és felmentek legelészni a rögbipályára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Letaba Rögbi Klub a dél-afrikai Tzaneenben épp a Letaba folyó mellett fekszik. Legutóbbi, amikor a játékosok befejezték az edzést, váratlan dolog történt:

megjelentek a pályán a közeli folyóban élő vízilovak és elkezdtek legelészni.

Nem az volt szokatlan, hogy a vízilovak felsétáltak a pályára - ezt gyakran megteszik -, de most az éjszakai állatok a szokásosnál hamarabb érkeztek. Ennek köze lehet ahhoz, hogy Dél-Afrikában ilyenkor korábban sötétedik. Így azonban le tudták őket videózni:

[]

(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.