A vízilovak gondoltak egyet, és felmentek legelészni a rögbipályára

A Letaba Rögbi Klub a dél-afrikai Tzaneenben épp a Letaba folyó mellett fekszik. Legutóbbi, amikor a játékosok befejezték az edzést, váratlan dolog történt:

megjelentek a pályán a közeli folyóban élő vízilovak és elkezdtek legelészni.

Nem az volt szokatlan, hogy a vízilovak felsétáltak a pályára - ezt gyakran megteszik -, de most az éjszakai állatok a szokásosnál hamarabb érkeztek. Ennek köze lehet ahhoz, hogy Dél-Afrikában ilyenkor korábban sötétedik. Így azonban le tudták őket videózni:

[]

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.