Felfüggesztett börtönt kértek a férfira, aki a szakítás után halállal fenyegette a volt élettársát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás bűntette és zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy 62 éves tiszakécskei férfi ellen, aki nem tudott beletörődni a szakításba, ezért rendszeresen zaklatta volt élettársát.

A férfi 35 éven át élt élettársi kapcsolatban az 57 éves nővel, aki azonban a vádlott agresszív magatartása miatt 2014-ben megszakította kapcsolatukat és elköltözött. A férfi nem fogadta el a szakítást, 

ezért több alkalommal megfenyegette a nőt azzal, hogy ha nem tér vissza hozzá, akkor megveri, agyonüti, majd öngyilkosságot követ el. A fenyegetések komoly félelmet keltettek a sértettben, mégis kitartott a döntése mellett.

A férfi tavaly március 19-től ismét napi rendszerességgel kereste fel a nőt,  és azzal fenyegette, hogy megöli őt, majd öngyilkos lesz, ha nem megy vissza hozzá. 

Egy alkalommal fenyegetően be is kiabált a háza udvarán füvet nyíró nőnek és közben megmutatta a kabátja alatt lévő kisbaltát.Az írástudatlan vádlott tavaly április 19-én a nő 25 éves menyével íratott egy levelet, melyben azzal fenyegette nőt, hogy amennyiben nem tér vissza hozzá, gyászba borítja az egész családot. A sértett menye azért írta meg a levelet, mert a vádlott veréssel fenyegette, és mivel korábban már megverte őt, illetve kaszával a kezében üldözte ki gyermekével együtt a házából, így megírta a vádlott által diktált fenyegető tartalmú levelet.

A sértettben komoly félelmet keltettek a mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó vádlott rendszeres, fokozódó fenyegetései, ezért kérte a volt élettársa megbüntetését, joghatályos magánindítványt terjesztette elő.

A járási ügyészség a vádlottat volt élettárs sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége vádolta. Figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem büntetendő súlyosabban, az ügy megítélése egyszerű, a szabadlábon lévő vádlott büntetlen előéletű

 próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.