Józsefvárosba és Ferencvárosba költöztetnék a Kútvölgyi klinikát

Egészségügy
2019 május 31., 20:46
comments 177

A Kútvölgyi klinikai tömb klinikáit - az oktatás, a kutatás és a betegellátás folyamatos biztosítása mellett - a Semmelweis Egyetem (SOTE) belső és külső klinikai tömbbe kell áthelyezni - írja a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat. A SOTE szervezetén belül a különbözőigazgatóságok működnek: Belső klinikai tömbigazgatóság (Józsefváros), Külső klinikai tömbigazgatóság (Ferencváros), Városmajori klinikai tömbigazgatóság és Kútvölgyi klinikai tömbigazgatóság.

Ez alapján a jelenleg háborús övezetként kinéző kórházat, amelynek a felújítását félbehagyták, Józsefvárosba, illetve Ferencvárosba költöztetné a kormány.

photo_camera Kútvölgyi Kórház

Erre a célra a napi .hu összesítése szerint több milliárd forintot irányoztak elő. A Beruházási Ügynökség 2 milliárd 781 millió forinthoz jut. A pénzügyminiszternek az orvostechnikai eszközökre és egyéb, a beruházáshoz kapcsolódó költségekre 1 milliárd 217 millió forintot kell biztosítania még idén. A Semmelweis fejlesztési projekt tervezésére idén 370 millió, míg jövőre 2 milliárd 287 millió forintot irányzott elő a kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.