Józsefvárosba és Ferencvárosba költöztetnék a Kútvölgyi klinikát

2019 május 31., péntek 20:46
180

A Kútvölgyi klinikai tömb klinikáit - az oktatás, a kutatás és a betegellátás folyamatos biztosítása mellett - a Semmelweis Egyetem (SOTE) belső és külső klinikai tömbbe kell áthelyezni - írja a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat. A SOTE szervezetén belül a különbözőigazgatóságok működnek: Belső klinikai tömbigazgatóság (Józsefváros), Külső klinikai tömbigazgatóság (Ferencváros), Városmajori klinikai tömbigazgatóság és Kútvölgyi klinikai tömbigazgatóság.

Ez alapján a jelenleg háborús övezetként kinéző kórházat, amelynek a felújítását félbehagyták, Józsefvárosba, illetve Ferencvárosba költöztetné a kormány.

Kútvölgyi Kórház

Erre a célra a napi .hu összesítése szerint több milliárd forintot irányoztak elő. A Beruházási Ügynökség 2 milliárd 781 millió forinthoz jut. A pénzügyminiszternek az orvostechnikai eszközökre és egyéb, a beruházáshoz kapcsolódó költségekre 1 milliárd 217 millió forintot kell biztosítania még idén. A Semmelweis fejlesztési projekt tervezésére idén 370 millió, míg jövőre 2 milliárd 287 millió forintot irányzott elő a kormány.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt