Saját főpolgármester-jelöltet indít a Momentum a budapesti előválasztáson

POLITIKA
2019 május 31., 10:27
comments 679

Az LMP-közeli Azonnali írt arról, hogy a Momentum arra jutott, saját jelöltet indítanak a főpolgármesteri címért folyó előválasztáson. A lap információ szerint egy eddig kevésbé ismert férfi politikusukat fogják indítani Budapesten. Az értesülést a Momentum részéről azóta a 444-nek is megerősítették, illetve azt közölték, hogy hétfőn jelentik be a kilétét.

A Momentum Budapesten a harmadik helyen végzett az EP-választáson, 17 százalékos eredménnyel. A Momentum küldöttgyűlése vasárnap este szavazhat a jelöltről.

Az EP-választásokig úgy nézett ki, hogy Tarlós István kihívója Karácsony Gergely és Puzsér Róbert előválasztásának nyertese lehet majd ősszel, de a választás eredménye alaposan felkavarta az ellenzéki erőviszonyokat.

Update: péntek délutáni információk szerint a jelölt Kerpel-Fronius Gábor lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.