Ne féljünk a kölcsönös érintkezéstől, üzente a pápa

POLITIKA
2019 június 1., 8:59
comments 175

"Isten iránti örömmel és hálával vagyok ma itt, ezen a történelmi értékekben és hitben gazdag, kedves Mária-kegyhelyen" - kezdte homilíáját Ferenc pápa Csíksomlyón. Beszéde első részében az egyház nemzeteken, nyelveken és kultúrákon felül állását hirdette. Annak apropóján, hogy Csíksomlyó zarándokhely, a zarándoklat mibenlétéről beszélt. "Zarándokolni azt jelenti, hogy mint nép hazatérünk. Egy nép, amelynek gazdagsága a számtalan arc, kultúra, nyelv és hagyomány; Isten hívő szent Népe, amely Máriával együtt zarándokol az Úr irgalmát énekelve" - mondta.

A pápa szerint a zarándoklat "meghívás és késztetés" arra, hogy "járjunk együtt az úton". "A zarándoklat kihívás, hogy felfedezzük és továbbadjuk az együttélés lelkületét, és ne féljünk a kölcsönös érintkezéstől, találkozástól és segítségnyújtástól" - tette még hozzá.

photo_camera Fotó: botost/444.hu


"Az Isten általi kiválasztottság titka ez, amely tekintetét a gyenge felé fordítja, hogy összezavarja az erőseket" - mondta homíliája zárásaként.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt