Nem történt fegyveres támadás, a rendőrség cáfolta a Pesti Srácokat

bűnügy
2019 június 1., 9:13
comments 70

"Fegyverrel támadt kollégáira egy férfi az egyik veszprémi gyárban" - jelentette szalagcímben a Pesti Srácok, ami aztán kommandós akcióról, nagy erőkkel felvonuló TEK-ről, több órás mentőakcióról írt más forrásból meg nem erősített beszámolójában.

Érdeklődésemre a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság részletesen cáfolta a Pesti Srácok értesüléseit. Mint nyilvános közleményükben írták, "[h]angulatkeltő és tárgyi tévedéseket tartalmazó írás jelent meg a pestisracok.hu oldalon". Tájékoztatásuk szerint annyi igaz volt, hogy péntek este 21:03-kor bejelentés érkezett egy veszprémi üzemből egy férfiról, aki munkahelyi konfliktus miatt fenyegetőzött, és fenyegetéseit nyomatékosítva megmutatta egyik kollégájának a nála lévő fegyvert. A rendőrség tájékoztatása szerint nagy erőkkel vonultak ki és megkezdték a gyár üzemeinek kiürítését. "Közben azonosították a lehetséges elkövetőt, akit a rendőrök 21:43-kor az egyik gyáregységből kilépve felismertek". A férfi a rendőrök felszólítására ellenállás nélkül megadta magát.

Mint kiderült, hátizsákjában lőfegyvernek nem minősülő airsoft fegyver volt, ezt lefoglalták.

A veszprémi rendőrség tájékoztatása szerint az igaz, hogy riasztották a TEK-et, de mivel intézkedésük okafogyottá vált, a kommandósok meg se jelentek a helyszínen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt