Ősszel választ új elnököt a Jobbik

POLITIKA
2019 június 01., 06:08
comments 85

Az öt százalékos küszöb alatt rekedt LMP mellett egyértelműen a támogatói nagy részét elveszítő, 220 ezer szavazatával a pártok versenyében csak az ötödik helyen végző Jobbik volt az EP-választás legnagyobb vesztese. A kudarcnak immár következményei vannak.

"A jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki" - írták az Indexnek péntek éjfél előtt eljuttatott közleményükben.

A tervek szerint a tisztújítást az önkormányzati választások után tartják csak meg, vagyis az őszi kampányt az addig teljes jogkörrel működő jelenlegi elnökség vezényli majd le. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.