Szabadlábra kerülhet az ukrán hajóskapitány, ha letesz 15 millió forint óvadékot

2019 június 1., szombat 11:23
247

A Duna budapesti szakaszán szerdán történt vízibaleset ügyében a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség pénteken indítványt tett a gyanúsított ukrán hajóskaptány letartóztatására, aki jelenleg őrizetben van. Ő irányította a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajót.

Szombaton a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a hajóskapitány letartóztatását - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Ugyanakkor megállapította, hogy a gyanúsított – a végzés véglegessé válását követően – 15 millió forint óvadék letétele esetén, Budapest területén bűnügyi felügyeletbe kerülhet, nyomkövető eszköz alkalmazása mellett.

Az óvadék lehetőségének megállapítása ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Viking Sigyn Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát kihallgatása után vették őrizetbe. Ügyvédje szerint a férfi a gyanúsítással szemben panasszal élt, tagadja, hogy szabályt szegett volna vagy bűncselekményt követett volna el.

A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt