A női NB I-et is a Ferencváros nyerte

futball
2019 június 02., 13:29
comments 43
A ferencvárosi Mosdóczi Evelin (b) és Magyarics Zoé, az MTK játékosa a nõi labdarúgó Jet-Sol Liga döntõjének második mérkõzésén játszott MTK Hungária FC - Ferencváros találkozón
photo_camera A ferencvárosi Mosdóczi Evelin (b) és Magyarics Zoé, az MTK játékosa a nõi labdarúgó Jet-Sol Liga döntõjének második mérkõzésén játszott MTK Hungária FC - Ferencváros találkozón Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Ferencváros nyerte a női labdarúgó NB I aranyérmét, miután a döntő második összecsapásán vendégként 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest együttesét.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc első felvonásán hétfőn hátrányból fordítva 2-1-re nyert otthon az FTC. 

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a kevés helyzetet hozó első félidő hajrájában a válogatott Fenyvesi Evelin juttatta vezetéshez a ferencvárosiakat, akik a második félidő közepén döntötték el a találkozó és az aranyérem sorsát: a 62. percben Pusztai Sára, a 67. percben Csigi Eszter talált be a hazaiak kapujába. 

A ferencvárosi Diószegi Fanni (b) és Pinczi Anita, az MTK játékosa
photo_camera A ferencvárosi Diószegi Fanni (b) és Pinczi Anita, az MTK játékosa Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az FTC női labdarúgói 2015 és 2016 után harmadszor lettek bajnokok, a legutóbbi öt döntőben a ferencvárosi együttes volt a nyolcszoros aranyérmes MTK ellenfele. A férfiak után így a nőknél is a Ferencvároshoz került az aranyérem. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.