Rajongtak a barokkért a szegedi drogbárók

bűnügy
2019 június 02., 05:43
comments 209

Öt dílert és tíz fogyasztót fogtak el Szegeden a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ péntek hajnalban. Egyszerre tizenöt helyszínt kutattak át, köztük volt ez a pazarul berendezett nappali is:

photo_camera Fotó: SZABO_FERI/police.hu

A megalapozott gyanú szerint a dílerek a folyamatosan bővített fogyasztói körnek a kábítószert raktározták, majd pontosan kimérték, csomagolták, végül eladták.

A szegedi férfiak több tízmillió forintos illegális bevételre tettek szert, amit egymás között elosztottak, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra fordították. 

link Forrás

 Az ingatlanokban több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, extasy tablettát, marihuánát, valamint LSD-bélyeget találtak a rendőrök.

A rendőrkutya most tudja meg, hogy a pénznek nincs szaga
photo_camera A rendőrkutya most tudja meg, hogy a pénznek nincs szaga Fotó: police.hu

A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.

A bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében a helyszíneken több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.  (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.