Rajongtak a barokkért a szegedi drogbárók

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Öt dílert és tíz fogyasztót fogtak el Szegeden a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ péntek hajnalban. Egyszerre tizenöt helyszínt kutattak át, köztük volt ez a pazarul berendezett nappali is:

Fotó: SZABO_FERI/police.hu

A megalapozott gyanú szerint a dílerek a folyamatosan bővített fogyasztói körnek a kábítószert raktározták, majd pontosan kimérték, csomagolták, végül eladták.

A szegedi férfiak több tízmillió forintos illegális bevételre tettek szert, amit egymás között elosztottak, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra fordították. 

 Az ingatlanokban több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, extasy tablettát, marihuánát, valamint LSD-bélyeget találtak a rendőrök.

A rendőrkutya most tudja meg, hogy a pénznek nincs szagaFotó: police.hu

A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.

A bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében a helyszíneken több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.  (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.