Turistahajóval ütközött egy irányíthatatlanná vált óceánjáró Velencében

Vasárnap az Opera nevű óceánjáró valamiért irányíthatatlanná vált, és a kapitány csak a hajókürtöt tudta nyomni, amikor a hatalmas hajó a Michelangelo nevű turistahajónak ütközve berombolt a velencei kikötőbe. 

 A helyi hatóságok szerint négy ember megsérült. A 275 méter hosszú Operán 2679 ember utazott, amikor épp a Giudecca csatornába érkezett meg, amikor technikai problémák léptek fel. A France24 szerint a balesetet az okozhatta, hogy elszakadtak a kötelek, amivel a vontatóhajók az óceánjárót behúzták. 

Készült egy videó az óceánjáróról is, amin látszik, ahogy pánikszerűen menekülnek az emberek a kisebb hajóról az utolsó pillanatokban.

(Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.