Turistahajóval ütközött egy irányíthatatlanná vált óceánjáró Velencében

baleset
2019 június 02., 10:52
comments 183
link Forrás

Vasárnap az Opera nevű óceánjáró valamiért irányíthatatlanná vált, és a kapitány csak a hajókürtöt tudta nyomni, amikor a hatalmas hajó a Michelangelo nevű turistahajónak ütközve berombolt a velencei kikötőbe. 

link Forrás

 A helyi hatóságok szerint négy ember megsérült. A 275 méter hosszú Operán 2679 ember utazott, amikor épp a Giudecca csatornába érkezett meg, amikor technikai problémák léptek fel. A France24 szerint a balesetet az okozhatta, hogy elszakadtak a kötelek, amivel a vontatóhajók az óceánjárót behúzták. 

Készült egy videó az óceánjáróról is, amin látszik, ahogy pánikszerűen menekülnek az emberek a kisebb hajóról az utolsó pillanatokban.

link Forrás

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.