Kifizeti a 15 milliós óvadékot a Viking Sigyn letartóztatott kapitánya

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ügyvédje szerint kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Margit-híd alatt a Hableány sétahajót elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó egyhónapos előzetes letartóztatásban ülő ukrán kapitánya, ha a bíróság erre vonatkozó döntése jogerőre emelkedik. 

Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett. Az első fokú döntés értelmében Jurij C. az összeg kifizetése esetén szabadlábon védekezhet, de az eljárás ideje alatt nem hagyhatja el Budapest területén és nyomkövetőt kell viselnie.

A kapitányt a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatta ki. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyanúsítás alapja az, hogy előzés közben a Vikingnek fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableánnyal, de ez állítólag nem történt meg, sőt a hátulról érkező, nagyobbik hajó hangjelzést sem adott le.

(via Blikk)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.