Kifizeti a 15 milliós óvadékot a Viking Sigyn letartóztatott kapitánya

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ügyvédje szerint kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Margit-híd alatt a Hableány sétahajót elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó egyhónapos előzetes letartóztatásban ülő ukrán kapitánya, ha a bíróság erre vonatkozó döntése jogerőre emelkedik. 

Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett. Az első fokú döntés értelmében Jurij C. az összeg kifizetése esetén szabadlábon védekezhet, de az eljárás ideje alatt nem hagyhatja el Budapest területén és nyomkövetőt kell viselnie.

A kapitányt a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatta ki. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyanúsítás alapja az, hogy előzés közben a Vikingnek fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableánnyal, de ez állítólag nem történt meg, sőt a hátulról érkező, nagyobbik hajó hangjelzést sem adott le.

(via Blikk)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.