Kifizeti a 15 milliós óvadékot a Viking Sigyn letartóztatott kapitánya

baleset
2019 június 03., 04:58
comments 62

Ügyvédje szerint kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Margit-híd alatt a Hableány sétahajót elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó egyhónapos előzetes letartóztatásban ülő ukrán kapitánya, ha a bíróság erre vonatkozó döntése jogerőre emelkedik.

Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett. Az első fokú döntés értelmében Jurij C. az összeg kifizetése esetén szabadlábon védekezhet, de az eljárás ideje alatt nem hagyhatja el Budapest területén és nyomkövetőt kell viselnie.

A kapitányt a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatta ki. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyanúsítás alapja az, hogy előzés közben a Vikingnek fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableánnyal, de ez állítólag nem történt meg, sőt a hátulról érkező, nagyobbik hajó hangjelzést sem adott le.

(via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.