Koreai népdalt énekeltek a Margit hídon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Nyilvánítsuk ki közösen a magunk módján részvétünket a szerdai hajóbaleset dél-koreai és magyar áldozatainak, hozzátartozóiknak! Énekeljük el közösen a koreaiak nemzeti jelképének számító dalt a Margit hídon” - hangzott a Csíkszerda kórus felhívása.

Az Arirang című népdal az UNESCO honlapja szerint a koreai nép egységét fejezi ki, miközben beszél az elválásról, a találkozásról, a bánatról és az örömről. Hétfőn este néhány tucat magyar ezzel emlékezett az áldozatokra.

A dalod végeztével, kérünk, csendben indulj utadra valamelyik hídfő felé - írták a szervezők. 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.