Rogán a Kúrián kifogásolta, hogy Juhász bűnözőnek nevezte, de nem járt sikerrel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index ír arról, hogy a Kúria helyben hagyta azt az első- és másodfokú bírósági ítéletet, mely arról szólt, hogy Juhász Péter, az Együtt volt elnöke összefüggésbe hozhatja-e a maffiával és mondhatja-e Rogán Antal fideszes miniszterre, hogy bűnöző. 

Az ügy még a 2014-es kampányban indult, amikor belvárosi jelöltként Juhász Péter több olyan ügyet is nyilvánosságra hozott, melyek Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején történtek, és melyek lényege, hogy egyes szereplők a piaci ár alatt juthattak kerületi ingatlanokat. 

Rogán és az önkormányzat akkor Juhászék számos nyilatkozata miatt perelt. Többek között azt kifogásolták, hogy Juhász olyanokat állított, miszerint Rogán Portik Tamással üzletelt, illetve hogy a Rogán-klán egy bűnszervezet. 

Mint az Index felidézi, a bíróság első fokon kimondta, hogy a szabad véleménynyilvánítás érdekében a politikusok személyiségi jogait korlátozni lehet, Rogán pedig nem igazolt olyan érdeket, amit a bíróságnak szemmel előtt kellett volna tartani. A Kúria az indoklásában megismételte a vélemény-nyilvánítás szabadságának alkotmányban védett terjedelmét, valamint azt, hogy az értékítéletek fokozott védelmet kell, hogy élvezzenek a közügyekkel kapcsolatban.

Az ítélet után Rogán és az önkormányzat köteles Juhásznak a felülvizsgálati eljárás költségeit megfizetniük. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.