Rogán a Kúrián kifogásolta, hogy Juhász bűnözőnek nevezte, de nem járt sikerrel

Az Index ír arról, hogy a Kúria helyben hagyta azt az első- és másodfokú bírósági ítéletet, mely arról szólt, hogy Juhász Péter, az Együtt volt elnöke összefüggésbe hozhatja-e a maffiával és mondhatja-e Rogán Antal fideszes miniszterre, hogy bűnöző. 

Az ügy még a 2014-es kampányban indult, amikor belvárosi jelöltként Juhász Péter több olyan ügyet is nyilvánosságra hozott, melyek Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején történtek, és melyek lényege, hogy egyes szereplők a piaci ár alatt juthattak kerületi ingatlanokat. 

Rogán és az önkormányzat akkor Juhászék számos nyilatkozata miatt perelt. Többek között azt kifogásolták, hogy Juhász olyanokat állított, miszerint Rogán Portik Tamással üzletelt, illetve hogy a Rogán-klán egy bűnszervezet. 

Mint az Index felidézi, a bíróság első fokon kimondta, hogy a szabad véleménynyilvánítás érdekében a politikusok személyiségi jogait korlátozni lehet, Rogán pedig nem igazolt olyan érdeket, amit a bíróságnak szemmel előtt kellett volna tartani. A Kúria az indoklásában megismételte a vélemény-nyilvánítás szabadságának alkotmányban védett terjedelmét, valamint azt, hogy az értékítéletek fokozott védelmet kell, hogy élvezzenek a közügyekkel kapcsolatban.

Az ítélet után Rogán és az önkormányzat köteles Juhásznak a felülvizsgálati eljárás költségeit megfizetniük. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.